Welkom op de blog van de kikkerklas!

donderdag 7 juni 2012

donderdag veggiedag

Eén dag in de week geen vlees eten is goed voor ons lijf (vegetarisch eten is veel minder vet), goed voor de dieren (die moeten dan niet geslacht worden), goed voor het milieu (van koeienscheten wordt de aarde veel warmer) en goed voor alle mensen (dan kan er meer graan verbouwd worden voor de mensen in plaats van voor de dieren).

Daarom deden de kikkers voor één keer mee aan donderdag veggiedag!  Mmmm, gezond, lekker en goed voor het milieu!


 De ingrediënten voor vegetarische spaghetti zijn:
Let op: geen fotootje van de tofu (= vleesvervanger)!












Aan de slag! 















 Smakelijk!













Het recept:

Nodig:
·         2 grote uien
·         6 tal wortels
·         2 courgettes
·         2 of 3 paprika’s
·         1 selder
·         2 x 500 g tomatenstukjes (blik of brik)
·         250 g tofu (= vleesvervanger)
·         spaghettikruiden
·         een aantal teentjes knoflook
·         olijfolie
·         een snuifje zout
·         250 à 500 g spaghetti
·         gemalen kaas

Werkwijze:
·         Alle groenten schoonmaken en fijn snijden.
·         De fijngesneden groenten gaar stoven in olijfolie.
·         Tomatenstukjes en gehakte tofu toevoegen.
·         Kruiden en op smaak brengen met de spaghettikruiden en de knoflook.
·         Spaghetti koken in een ruime hoeveelheid kokend water met een snuifje zout.
·         Saus op de gekookte spaghettislangen gieten.
·         Eventueel wat geraspte kaas over de vegetarische spaghetti strooien.
·         SMAKELIJK !!!