Daarom deden de kikkers voor één keer mee aan donderdag veggiedag! Mmmm, gezond, lekker en goed voor het milieu!
De ingrediënten voor vegetarische spaghetti zijn:
Let op: geen fotootje van de tofu (= vleesvervanger)!
Let op: geen fotootje van de tofu (= vleesvervanger)!
Aan de slag!
Smakelijk!
Het recept:
Nodig:
·
2
grote uien
·
6 tal wortels
·
2 courgettes
·
2 of 3 paprika’s
·
1 selder
·
2
x 500 g tomatenstukjes (blik of brik)
·
250
g tofu (= vleesvervanger)
·
spaghettikruiden
·
een
aantal teentjes knoflook
·
olijfolie
·
een
snuifje zout
·
250
à 500 g spaghetti
·
gemalen
kaas
Werkwijze:
·
Alle
groenten schoonmaken en fijn snijden.
·
De
fijngesneden groenten gaar stoven in olijfolie.
·
Tomatenstukjes
en gehakte tofu toevoegen.
·
Kruiden
en op smaak brengen met de spaghettikruiden en de knoflook.
·
Spaghetti
koken in een ruime hoeveelheid kokend water met een snuifje zout.
·
Saus
op de gekookte spaghettislangen gieten.
·
Eventueel
wat geraspte kaas over de vegetarische spaghetti strooien.
·
SMAKELIJK !!!